De bestanden van omslag, binnenwerk en eventuele kaarten dienen tegelijkertijd te worden aangeleverd. Ontbreekt er een van de bestanden dan kan er niet met de productie van boek worden aangevangen.

Bij een dissertatie gedrukt in vellenoffset wordt er vaak 1 kaartje gratis meegedrukt met het omslag. Het bestand van dit kaartje dient dan ook gelijktijdig met het omslag te worden aangeleverd. Later naleveren is dan doorgaans ook niet mogelijk omdat het omslag dan niet kan worden gedrukt. (Tegen extra kosten kunnen wij deze kaartjes uiteraard wel voor u drukken).

Bij een digitaal gedrukt boek is er op het omslagkarton slechts ruimte voor 1 kaartje, in boekenleggerformaat. Wij drukken dus voor u 1 uitnodiging gratis, maar tegen geringe kosten is het wel degelijk mogelijk om een tweede boekenlegger te laten drukken. Deze wordt dan als een apart vel gedrukt, op hetzelfde soort papier. De extra kosten zijn afhankelijk van de benodigde oplage, vraag ons gerust om een berekening voor u te maken!

Afmetingen

Zorg voor een kaartje dat mooi in het boek past. Veel gehanteerde maten zijn:

60mm x 230mm (boekenlegger) of
160mm x 95mm.
Beide kunnen zowel staand als liggend. Andere formaten zijn ook mogelijk, zolang ze naast het omslag op het drukvel passen.

Richtlijnen

Voor de kaartjes gelden dezelfde criteria als voor het omslag, zoals afloop en inktdekking. Hou hier dus rekening mee.