Papiersoorten binnenwerk
Voor het binnenwerk zijn vele papiersoorten mogelijk, enkele papiersoorten zijn gestandaardiseerd, namelijk: houtvrije offset (HVO), gestreken papier (MachineCoated) en houtvrij roman. 

  • Machinecoated papier heeft een heel glad oppervlak waardoor foto’s zeer scherp afgebeeld kunnen worden en een gedetailleerde reproductie hierdoor mogelijk wordt.
  • Houtvrije offset is voelbaar ruwer en dikker dan MC papier. Nadeel van dit ruwere oppervlak is dat foto’s er minder goed op kunnen worden gedrukt.
  • Houtvrij roman is een lichtgetinte houtvrije papiersoort met een grote opdikking. Dit houdt in dat het papier dikker is dan vergelijkbare papiersoorten.

HVO en MC papier zijn leverbaar in verschillende gramgewichten (= dikten), namelijk 80, 90 òf 100 grams HVO en 90 òf 115 grams MC.
Voor welk papier u ook kiest, alle papiersoorten worden tegenwoordig milieuvriendelijk geproduceerd.

Boekomslag

Voor het omslag wordt meestal gebruik gemaakt van 240 grams enkelzijdig gestreken sulfaatkarton, dit is een hoogwaardige kartonsoort die vanwege zijn grote stijfheid speciaal geschikt is voor boekomslagen. Dit karton is van zichzelf wit. Het heeft aan één zijde een glad, mat-glanzend oppervlak waardoor het uitstekend geschikt is om foto’s of tekeningen, in zwart/wit of in één of meerdere kleuren op af te beelden.
Behalve dit witte karton zijn er ook speciale papiersoorten leverbaar met verschillende structuren en kleuren.