Indien u zelf ideeën heeft voor het omslagontwerp van uw boek, maar niet in staat bent om dit omslagontwerp volledig drukklaar aan te leveren, kunt u zich toch kosten besparen door uw ontwerpschets bijvoorbeeld aan te leveren in Powerpoint. Uw Powerpoint ontwerp kan daarna door onze studiomedewerkers in een professioneel ontwerpprogramma worden omgezet. Door de aanlevering in bijvoorbeeld Powerpoint geeft u onze medewerkers een goed inzicht waar uw wensen liggen waardoor tijd wordt bespaard.
Rechtstreeks vanuit PowerPoint of MSWord is het niet mogelijk om een 100% drukklaar omslag aan te leveren doordat deze programma’s geen kleurscheiding ondersteunen.

Hoe moet die ontwerpschets eruit zien?

U maakt een ruwe schets in powerpoint, zodat wij een idee krijgen van uw wensen. Zet hierin het eventuele plaatje, en de titel/auteursnaam. U hoeft geen rekening te houden met exacte afmetingen. Eventueel kunt u dit voorbeeld nog toelichten per mail of telefoon, door bijvoorbeeld een specifieke kleur of gewenste lettertypes aan te geven.

  • Dit zou er als volgt uit kunnen zien:

omslagschets in powerpoint

Op basis van deze schets maken wij in onze studio dan 1 of meerdere omslag-ontwerpen, waar u vervolgens commentaar op mag leveren. Soms wijken we een weinig af van de schets, maar de ervaring leert dat onze klanten dit altijd erg op prijs stellen. U bepaalt altijd de uiteindelijk keuze. Uiteindelijk maken we zo op professionele wijze een omslag, die uiteraard ook aan alle eisen voor drukwerk voldoet.

omslag onwerp door datawyse

Kan ik een omslag ook in MSWord aanleveren?

Een omslagschets aanleveren in MSWord is wat lastiger, maar kan natuurlijk ook.
Lever in alle gevallen de originele plaatjes mee als losse bestanden (als .tif, .psd. of jpg.) in een zo goed mogelijke kwaliteit.

ontwerpschets in MSword

  • Met bovenstaand voorbeeld, maakten wij de volgende omslag (de groene kleur werd in overleg met de klant vervangen door zwart):

omslagontwerp door datawyse

Wilt u meer weten over het laten ontwerpen van een omslag door onze studio, neem dan contact op.