Calibri, Candara, Corbel…

Windows Vista en Windows 7 bevat een aantal nieuwe en erg fraaie fonts. Jaloers? Hoeft niet, want die fonts haalt u als XP-gebruiker als volgt ook in XP binnen. Surf naar www.tinyurl.com/ppv2007nl en installeer PowerPoint Viewer 2007: U bezit nu ook fonts als Calibri, Candara en Corbel, zelfs als u de Viewer weer verwijdert.

Minion Pro

Ook is het mogelijk om het lettertype ‘Minion Pro’ te verkrijgen.

Stap 1: Wanneer Adobe Reader nog niet voor komt op uw pc, download deze dan gratis bij www.adobe.com en installeer deze.

Stap 2: Na installatie van Adobe Reader staat er op uw pc een map met lettertypes, bijvoorbeeld op de volgende lokatie: C:\Program Files\Adobe\Reader9.0\Resource\Font. Hierin staat het Minion Pro lettertype.
U ziet de bestanden MinionPro-Regular.otf, MinionPro-Bold.otf, MinionPro-BoldIt.otf en MinionPro-It.otf.
Vanuit deze map is dit font echter door andere windows programma’s niet te gebruiken. Daarom dienen we dit font alsnog op de correcte manier te installeren.

Windows XP: Ga naar het configuratiescherm en start daar het hulpprogramma “Lettertypen” op. Kies voor de optie “Nieuw lettertype installeren” en browse daarna naar de fontmap (zie stap 2) van Adobe Reader. Wanneer de goede map is geactiveerd laat windows de lettertypes zien die in de map staan. U kunt nu al deze lettertypes installeren.

Windows 7: Ga naar de map waar adobe reader de fonts heeft staan (zie stap 2) en zoek naar bestande die op OTF eindigen. In deze map zijn de lettertype MinionPro en Myriad zichtbaar. Selecteer alle bestanden die met Minion beginnen en kies via het rechtmuisknopmenu voor “installeren”.

Na installatie zijn de nieuwe lettertypen in MSword zichtbaar en bruikbaar!