Kopteksten aanbrengen in Word zonder gebruik te maken van Secties.

detail_stap1_240x200px Stap 1.Zorg dat bij Bestand->Pagina instelling->Indeling “even en oneven verschillend” staat aangevinkt.
detail_stap2_240x165px Stap 2.Typ op de hoofdstukpagina een regel met het de koptekst die u links wilt hebben en een regel met de koptekst die u rechts wilt hebben. Maak de tekstkleuren rood en groen zodat die goed opvalt. In het uiteindelijke pdf bestand zal de gekleurde tekst verwijderd worden.
detail_stap3_240x124px Stap 3.Klik op het knopje “Opmaakprofielen en opmaak”,  of kies via het menu Opmaak -> Opmaakprofielen en opmaak.

Het stijlblad verschijnt.

detail_stap4_240x115px Stap 4.Klik met de cursor op de eerste regel rode tekst. Ga in het stijlvakje staan en maak een nieuwe stijl door hierin de stijlnaam “Header left” te tikken. Druk vervolgens op enter. De stijl verschijnt in het stijlblad. Doe dit ook met de regel voor de “Header right”.
detail_stap5_240x165px Stap 5.Selecteer via Beeld\Koptekst en voettekst.
detail_stap6_240x210px Stap 6.Klik in het koptekst kader op de linker pagina en voeg via “Invoegen -> Veld…” een veld in.
detail_stap7_240x250px Stap 7.Kies vervolgens bij de Veldnamen de optie StyleRef. In de volgende kolom zoek je betreffende stijl – in dit geval het Opmaakprofiel “Header left” om de koptekst te linken aan de tekstregel.

Via de het opmaakprofiel “koptekst” kunt u de gewenste stijl en vormgeveing geven aan de kopteksten.

Doe dit ook voor de koptekst op de rechter pagina. Uiteraard kies je hier voor het Opmaakprofiel “Header right”

Pas op elke hoofdstuk pagina de teksten aan.

Uw document heeft nu de juiste kopteksten. U kunt de rode en groene teksten niet verwijderen.
In de uiteindelijke PDF kunnen wij de gekleurde teksten eenvoudig worden verwijderd.