Technisch is er geen enkel probleem om een of meerdere MSWord bestanden aan te leveren. Maar doordat er extra controles uitgevoerd dienen te worden vanwege mogelijke tekstuele verschuivingen op de pagina’s plus het genereren van de PDF, ontstaan er vrijwel altijd extra kosten die in rekening worden gebracht bij de opdrachtgever.
berekening
Bij een tekstverwerker is een veelvoorkomend probleem dat er tekstverloop optreedt afhankelijk van de computer waarop het bestand wordt geopend. Er is dus geen zekerheid dat uw document bij opening in onze studio hetzelfde eruit zal zien als bij u op de computer waardoor extra controles nodig zijn.
Van uw MSWord of Wordperfectdocument dient daarom bij voorkeur een pdf-bestand gemaakt te worden op uw eigen computer. In het pdf bestandsformaat kunnen namelijk geen ongewenste tekstverschuivingen meer optreden. Hierdoor zal het gedrukte boek er precies zo uit zien als de pdf die u aanlevert. Een toch niet onbelangrijk detail.
Aanlevering van MSWord bestanden is dus mogelijk mits u accepteert dat hierdoor meestal meerkosten ontstaan.Een pdf maken vanuit Word kan goed via de gratis toepassing ‘PrimoPdf’.