Niet zondermeer. Er zijn 2 aspecten, een rechtenkwestie en een technisch aspect.
  • Eerst de rechtenkwestie. Op elke illustratie zijn copyrights  van toepassing. Dit houdt in dat u toestemming van de maker/eigenaar dient te hebben om een illustratie te mogen gebruiken. De afhandeling van deze rechten is een verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Datawyse is in geen geval aansprakelijk te stellen voor inbreuk op het copyright van derden van een door de opdrachtgever aangeleverde illustratie.
    Zie voor meer informatie over de rechten www.auteursrecht.nl en www.beeldrecht.nl
  • Wat betreft het technisch aspect. Meestal is de kwaliteit (resolutie) van een internet illustratie te laag om in druk een acceptabele kwaliteit te kunnen geven.
    Een internet illustratie is voor het scherm bedoeld en heeft daarom vaak een (lage) resolutie van circa 72 dpi.
    Op het scherm ziet deze foto/tekening er vaak uistekend uit, voor druk is echter deze resolutie te laag. Een minimale resolutie voor drukwerk is 250-300 dpi voor foto’s en 600 dpi voor lijntekeningen.
    Zie voor een lijst van sites waar u hoge kwalteits foto’s kunt vinden: “waar vind ik fotos voor mijn omslag?”

Er zijn twee opties: U neemt genoegen met de matig tot slechte afbeeldingkwaliteit óf u gaat op zoek naar een beter origineel. Wij bevelen uiteraard tweede optie aan.
Tip. Het verhogen van de resolutie in een fotobewerkingsprogramma leidt niet tot een verhoging van de kwaliteit! Wel is het zo dat pixels hierdoor minder zichtbaar worden.